ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В рамках робочого візиту до Білоберізької громади, голова районної військової адміністрації Василь Бровчук відвідав медичні заклади.

Дата: 16.01.2023 12:39
Кількість переглядів: 91

 

Фото без опису

 

В ході зустрічі очільник району Василь Бровчук спільно з головою громади Дмитром Іванюком та депутатом селищної ради Андрієм Сухарчуком ознайомились з відділеннями лікарні, які надають лікувальні послуги населенню, також обговорили з керівником КНП "Яблуницька АЗПСМ" Станіславом Григорчуком питання фінансування медичної галузі, забезпеченість продуктами харчування для пацієнтів, теплопостачання закладу та оглянули медичне обладнання, яке днями отримали від Міжнародного благодійного фонду "Треба Жити".

Зауважимо, що завдяки іноземним донорам та керівництву Благодійного Фонду вдалося організувати та профінансувати придбання коштовного діагностичного обладнання для лікувального закладу громади. Зокрема до КНП "Яблуницька АЗПСМ" доставлено надсучасний апарат ультразвукової діагностики Qbit 5 вартістю біля 900 тис. грн. та аналізатор електролітів ST-200 Aqua Electrolyte Analyzer Flip вартістю біля 250 тис. грн.

Як зазначив Василь Петрович, надважливість такої апаратури в лікарнях полягає у величезному спектрі можливостей та оперативному виявленні різних недуг - від дослідження судин до високоточного обстеження різних органів і систем організму. «Щиро дякую Михайлу Миколайовичу Коренюку, Президенту Міжнародного Благодійного Фонду "Треба Жити" за такий вартісний подарунок для лікарні на початку нового року. Завдяки цьому УЗД апарату лікар зможе в короткий термін поставити діагноз пацієнту на місці, не відправляючи його до районного центру, а ця відстань в межах громади може сягати і до 80 кілометрів. Ми чудово розуміємо, що вчасна діагностика –попередження серйозних проблем зі здоров"ям»- сказав посадовець.

Підсумовуючи свій візит до громади голова РВА відзначив: «Працюємо, щоб лікарні поновлювалися сучасними відділеннями, новим медичним обладнанням і наші жителі мали змогу отримувати належне, якісне та ефективне лікування на місцях».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора