ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Прикарпатські освітяни отримали 2 147 хромбуків від Google та ЮНЕСКО

Дата: 12.01.2023 10:24
Кількість переглядів: 82

 

 

Попри війну українські вчителі продовжують освітній процес та проводять уроки онлайн навіть з укриттів. Щоб бути на зв'язку з учнями, їм необхідна техніка. Спільно з МОН команда Мінцифри у 2022 році продовжила ініціативу «Ноутбук кожному вчителю». За підтримки Google та ЮНЕСКО до закладів освіти надійшли 50 тисяч нових хромбуків.

«Ми розвиваємо освіту навіть в умовах війни. Щоб українські професіонали могли створювати інноваційні рішення у всьому світі. Вчителі продовжують навчати учнів в укриттях навіть під час повітряних тривог, проводять уроки онлайн і дають змогу здобувати якісну освіту. Ініціатива «Ноутбук кожному вчителю» дасть змогу освітянам не переривати освітній процес і бути на зв'язку з учнями», – зазначив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У межах ініціативи з жовтня 2022 року до січня 2023 цей рік по регіонах України доставили всі заплановані 50 тисяч ноутбуків. Зокрема, для Івано-Франківської області виділено 2 147 хромбуків.

Окрім цього, вчителі отримали можливість безоплатно користуватися деякими функціями Workspace for Education до кінця року. Це набір інструментів для онлайн-комунікації між учням і вчителями, які дають змогу організувати дистанційне навчання і зробити його продуктивнішим. Зокрема, проводити онлайн-уроки, публікувати й перевіряти домашні завдання тощо.

Нагадаємо, що в межах ініціативи «Ноутбук кожному вчителю» українські вчителі отримали понад 62 тисячі комп'ютерів у 2021 році.

Ініціатива «Ноутбук кожному вчителю» реалізована завдяки домовленостям МОН та Мінцифри з компанією Google та за підтримки ООН з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора