ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У селі Бистрець Зеленської громади відкрили меморіальну дошку загиблому Герою СТЕПАНУ ПОТЯКУ

Дата: 10.01.2023 10:07
Кількість переглядів: 135

Фото без опису

 

 

 

 

Він Загинув, відійшов немає.

Шле у снах вітання із небес

Тихо гори з вітром розмовляють

Мама вірить, син її воскрес!

 

 

   9 січня у день вшанування пам'яті  первомученика і архідиякона Стефана у селі Бистрець відбувся захід присвячений відкриттю меморіальної дошки старшому лейтенанту, командиру першої танкової роти 128 окремої гірсько-штурмувої бригади ПОТЯКУ СТЕПАНУ ІВАНОВИЧУ на фасаді рідної гімназії.

 Віддати шану Герою прийшли родичі полеглого Героя СПЕПАНА,  представники влади, друзі, однокласники, побратими та жителі Зеленської громади.

Настоятель церкви Успіння Праведної Анни  отець Віктор відправив поминальний молебень та здійснив чин освячення пам´ятного знаку. Опісля священнослужитель  висловив  щирі  співчуття батькам покійного СТЕПАНА . «Жертвуючи своїм життям, наші земляки захищають незалежність України. І ми повинні про це пам’ятати. Ми повинні пам’ятати про кожного відважного Героя, який поклав своє життя за Україну»

 Багато теплих слів на згадку про Героя звучало від керівництва району, громади та побратимів, родичів та друзів.

 

Відзначимо, що церковна  колядницька партія села Бистрець, з якою СТЕПАН ходив прослявляти народження Ісуса Христа у світлу пам'ять про Героя України заколядували для усіх присутніх улюблену коляду Героя.

 

На завершення заходу присутні поклали квіти та лампадки  до меморіальної дошки, яка стала безсмертним символом пам’яті Героя.

 

Ця меморіальна дошка буде нагадувати наступним поколінням про героїчний вчинок СТЕПАНА ПОТЯКА, а пам'ять про Героя назавжди залишиться в наших серцях.

 

Запалим вічний ми вогонь скорботи

За тих Героїв, що не пали духом

І не дали країну побороти

Нехай земля усім їм буде пухом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора