ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мобілізація та оповіщення населення стали темою обговорення на нараді у районній військовій адміністрації

Дата: 16.12.2022 10:07
Кількість переглядів: 109

 

Фото без опису

 

 

15 грудня у районній військовій адміністрації відбулася нарада з відповідальними особами за ведення військового обліку територіальних громад, представників Верховинського РТЦК та СП, ЗМІ під головуванням голови РВА Василя Бровчука.

 Під час наради обговорювалися питання щодо проведення мобілізації на території Верховинського району та проблемні питання, які виникають у процесі оповіщення населення.

Заступник начальника Верховинського РТЦК та СП, начальник мобілізаційного відділення підполковник Роман Гаврилюк наголосив на важливості роботи органів місцевого самоврядування щодо виконання вимог закону України щодо належного фактичного оповіщення громадян про мобілізацію та їх прибуття до пункту збору. Також рекомендував головам селищної та сільських рад заслухати на сесіях питання виконання мобілізаційних завдань щодо постанови людських та транспортних ресурсів.  І зазначив, що сільські  голови і старости повинні доповідати в поліцію про тих, хто ухиляється від мобілізації, адже сьогодні наша країна у стадії війни і такі дії тих, хто отримав повістку не допустимі

Також  на нараді розглянуто питання організації широкого інформування населення району щодо основних переваг проходження військової служби за контрактом.

Голова району детально зупинився на виконання завдань мобілізації по кожній територіальній громаді, дав доручення селищному та сільським головам щодо поліпшення роботи з даного  питання та вжиття вичерпних заходів по удосконаленню оповіщення призовного контингенту.

За підсумками роботи наради розроблено комплекс організаційних і практичних заходів, спрямованих на підвищення ефективності роботи з розглянутих питань.

Відповідальним працівникам дані конкретні доручення та встановлено термін їх виконання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора