ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук взяла участь у роботі засідання сесії обласної ради

Дата: 08.12.2022 10:04
Кількість переглядів: 78

олова обласної державної адміністрації - начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук взяла участь у роботі засідання вісімнадцятої сесії обласної ради восьмого демократичного скликання.

Звертаючись до депутатів обласної ради, представників органів місцевого самоврядування, Світлана Онищук привітала їх із Днем місцевого самоврядування, яке відзначається на державному рівні, засвідчує величезну роль місцевого самоврядування у розбудові демократичної, правової та європейської держави.

«Багато представників органів місцевого самоврядування пішли у лави Збройних сил України, територіальної оборони та стали волонтерами, щоби допомагати нашим воїнам. З першого дня війни у кожній громаді щиро прийняли внутрішньо переміщених людей. Хочу подякувати усім вам за те, що ви своїми справами наближаєте омріяну Перемогу. Бажаю усім вам міцного здоров’я, родинного тепла, миру, добра та найшвидшої Перемоги», - наголосила Світлана Онищук.

За високий професіоналізм, значний внесок у розвиток Івано-Франківщини в період війни з російською федерацією та активну громадську позицію і з нагоди професійного свята керівники області вручили представникам органів місцевого самоврядування обласні відзнаки.

Під час засідання сесії було розглянуто низку важливих питань, серед яких виконання обласного бюджету за дев’ять місяців 2022 року. Зауважувалося, що за звітний період до обласного бюджету надійшло доходів до загального та спеціальних фондів у сумі майже 2,2 млрд. гривень. Із загальної суми надходжень міжбюджетні трансферти склали 38%. Доходів загального фонду, без урахування трансфертів, надійшло 1,2 млрд. грн, до спеціального фонду, без урахування трансфертів, - 1,5 млн гривень.

Йшлося й про виконання заходів Програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в області на 2018-2022 роки. Зокрема, придбання речового майна, необхідних будівельних матеріалів, генераторів, електрокотлів, комп’ютерів, ноутбуків, оргтехніки, електротоварів, необхідних продуктів харчування та оснащення банно-пральних комплексів для Збройних сил України. Задля забезпечення в області виконання заходів оборонної роботи, мобілізаційної підготовки, організації та виконання завдань територіальної оборони інших військових формувань депутати схвалили Програму забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в області на 2023-2027 роки.

Під час сесії Світлана Онищук також розповіла й про ситуацію в енергетичній сфері. Зауважувалося, що вона залишається складною. По всій державі запроваджені графіки вимкнень світла, однак вкрай важливо забезпечити соціальну справедливість при постачанні електроенергії споживачам.

Затвердили й Концепцію енергоефективності Івано-Франківської області на 2023-2027 роки. Цей документ визначає пріоритетні напрямки регіону, спрямовані на підтримку енергозберігаючих технологій та провадження енергоощадних проєктів, співпрацюючи із науковцями та міжнародними донорами.

Серед іншого були прийняті рішення щодо внесення змін до двох обласних програм, реорганізацію трьох обласних закладів охорони здоров’я та безоплатну передачу майна, зокрема і на військові потреби.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора