ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Цьогоріч 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди відзначається на державному рівні

Дата: 06.12.2022 15:54
Кількість переглядів: 70

Цьогоріч 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди відзначається на державному рівні, попри війну. Таке рішення про вшанування українського філософа – поета  прийняв Кабінет Міністрів  України під час засідання 12 жовтня.

Так, 06 грудня 2022 року  працівники та підоблікові особи Верховинського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області  долучилися до вказаного вшанування, шляхом проведення тематичного заходу щодо обговорення творчої та культурно-громадської діяльності Григорія Сковороди - народного філософа і поета, педагога і просвітителя, музиканта і громадського діяча, який мав значний вплив на сучасників і подальші покоління своїми піснями, філософськими творами, а також способом життя, через що його називали «Сократом».

Без перебільшень, Григорій Сковорода був культурним проривом свого часу: свіжим голосом, із сучасними поглядами і широким світоглядом, одним із національних героїв України, про якого мають знати українці.

Отже  творчість Григорія Сковороди була актуальною і залишиться такою, оскільки  він був духовним мечем своєї доби, а його думка була гостра і войовнича. І хоч не одне уже пройшло століття, та мудре слово філософа -просвітителя живе і житиме завжди.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора