ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На базі Центру соціально-психологічної допомоги відбулося засідання круглого столу у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Дата: 05.12.2022 10:06
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

Цей захід впродовж останніх років став традиційним і проводиться у період з 25 листопада до 10 грудня по всій країні. У засіданні взяли участь керівництво районної військової адміністрації, представники всеукраїнської БО «Конвіктус Україна», представники Івано-Франківського відділення МФОЗНС «Регіон Карпат NEEKA» фахівці відповідних служб, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

Організаторами круглого столу стали Всеукраїнська благодійна організація Конвіктус Україна» спільно з Івано-Франківським обласним центром соціально-психологічної допомоги в межах проєкту «Забезпечення кейс-менеджменту гендерно-зумовленого насильства та програми порятунку життя для підтримки відновлення переживших насильство» за підтримки Міжнародного медичного корпусу.

Голова РВА Василь Бровчук у вступному слові привітав учасників заходу, подякував за велику увагу до такої проблематики - теми насильства зазначив, що насильство світовою громадськістю визнано однією з небезпечних проблем, які є перепоною на шляху подолання нерівностей й дотримання людських прав та наносять величезну моральну шкоду суспільству.

Крім того, у ході дискусії учасники ознайомились зі змінами, які чекають Україну у зв´язку із ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами. Послухали про результати картування щодо наявних послуг та прогалин у сфері протидії насильству у місті та області та які послуги БГ «Конвіктус» впроваджує у Івано-Франківській. Чернівецькій та Київських областях і якими можуть скористатися постраждалі. На завершення дискутували яких послуг, установ та ресурсів не вистачає в області, районі та громадах для ефективної протидії насильству.

У результаті зібрання учасники дійшли єдиної думки, що найважливішу роль у попередженні насильства у сім’ях відіграє інформаційно-просвітницька та консультаційна робота. Тому ефективному вирішенню проблеми запобігання насильства, без сумніву, має стати злагоджена взаємодія всіх відповідних суб’єктів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора