ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук взяла участь у Координаційній зустрічі щодо потреб регіонів для проходження зимового період

Дата: 04.11.2022 10:38
Кількість переглядів: 106

 

Учора під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулася Координаційна зустріч між Урядом України, системою ООН та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). У онлайн-режимі до участі в зустрічі долучилася голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Фото без опису

Було розглянуто низку питань щодо ситуації в країні.

Уряд зібрав потреби регіонів для проходження зимового періоду та потреби в гуманітарній допомозі, і, за словами Дениса Шмигаля, вже передав їх системі ООН. Йдеться про облаштування пунктів обігріву, зведення модульних містечок та забезпечення їх генераторами, щоб кожна внутрішньо переміщена людина мала усе необхідне для зимування.

Фото без описуФото без опису

«Ми зібрали й передали перелік потреб з усіх наших регіонів, який у тому числі містить усі потреби у сфері енергетики, тепло і водопостачання. Розраховуємо, що представники ООН найближчим часом нададуть відповідь щодо можливості їх забезпечення. Також пропонуємо протягом наступних двох тижнів провести зустрічі системи ООН з усіма регіонами та окремими ЦОВВ для того, щоб пройтися по переліку та визначити, яка допомога може бути надана», — зазначив Денис Шмигаль.

Окрім того, на зустрічі домовилися створити платформу і штаб з координації потреб.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора