ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області планують розробити регіональну стратегію щодо імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб

Дата: 03.11.2022 16:08
Кількість переглядів: 307

 

Фото без опису

Учора відбулася робоча зустріч представників департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації і Державної установи «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

У зустрічі взяли участь керівники обох структур Ігор Дмитренко та Руслан Савчук, а також фахівці галузі охорони здоров’я.

Першочергово обговорили механізм розробки проєкту регіональної стратегії щодо імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб, яким можна запобігти таким шляхом на період до 2030 року.

Фото без опису

Йшлося про те, як охопити рутинною вакцинацією і вакцинацією від СOVID-19 якнайбільшу частину населення області й застерегти прикарпатців від небезпечних хвороб. Адже, на жаль, в умовах війни ризик спалаху інфекційних захворювань значно зростає.

Також мовилося про покращення комунікації між профільним департаментом ОДА, ОЦКПХ та центрами первинної медико-санітарної допомоги, бо, на переконання учасників зустрічі, тільки об’єднавши зусилля можна оперативно і ефективно донести інформацію про необхідність та важливість імунопрофілактики і посилити вакцинальну кампанію.

Серед іншого досягнуто домовленості щодо організації наради та онлайн-вебінару для центрів первинної медико-санітарної допомоги області для обговорення актуальної нормативно-правової бази з питань імунізації.

Фото без опису

 «Імунопрофілактика – це єдиний ефективний спосіб запобігти розповсюдженню небезпечних інфекційних захворювань. Тому ми дуже зацікавлені вивести рівень вакцинації в нашій області на належний рівень і виробити стратегію подальших дій в цьому напрямку. Серед них – виїзди в райони для вивчення ситуації щодо імунізації на місцях та потреби у кількості вакцин», – зауважив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Дмитренко.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора