ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Івано-Франківщина долучиться до напрацювання спільних проєктів із країнами Європейського Союзу

Дата: 27.10.2022 11:33
Кількість переглядів: 148

 

ьогодні заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Ільчишин та начальник управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій ОДА Олександр Зрайко взяли участь в онлайн-нараді під головуванням віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної щодо підготовки до засідання українсько-словацької змішаної комісії з питань промислового і науково-технічного співробітництва.

Планується, що засідання українсько-словацької комісії відбудеться наприкінці листопада цього року, а в рамках підготовки до засідання комісії проведуть бізнес-форум.

Під час онлайн-наради Ольга Стефанішина розповіла, що за результатами засідання передбачається підготовка разом із словацькою стороною спільних проектів в інфраструктурній, енергетичній сферах та у сфері діджиталізації, які будуть фінансуватися за рахунок Європейського Союзу.

Як зауважила віцепрем’єрка, такий формат роботи був недоступний до отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС. Тепер йдеться про залучення коштів, які не передбачені для України, а є внутрішнім бюджетом Європейського Союзу, однак можуть передбачати фінансування проектів транскордонного співробітництва. За результатами засідання українсько-словацької змішаної комісії заплановане спільне звернення Уряду України та Уряду Словаччини щодо аплікації проектів на конкурс в рамках Європейської комісії, пов’язаних з логістикою, інфраструктурою, діджиталізацією, енергетикою, космічними технологіями тощо.

Така заява, на думку Ольги Стефанішиної, важлива, бо спонукатиме інші країни ЄС залучати фінансову підтримку для України, в тому числі й на відновлення нашої країни.

Тож сьогодні під час онлайн-зустрічі представники міністерств і відомств, причетних до підготовки роботи українсько-словацької комісії, розповіли про ті проекти, які готуються спільно зі словацькою стороною.

Обласним державним адміністраціям рекомендували опрацювати спільні логістичні проекти із країнами, з якими межують області.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора