ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Сірко зустрілася із представниками швейцарської благодійної організації «Terre des hommes»

Дата: 21.10.2022 10:20
Кількість переглядів: 106

 

Про допомогу для внутрішньо переміщених людей, дітей переселенців та вразливих категорій населення Івано-Франківщини йшлося під час зустрічі заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко із представниками швейцарської благодійної організації «Terre des hommes».

 

Фото без описуЛюдмила Сірко розповіла: «Івано-Франківщина стала прихистком для внутрішньо переміщених осіб. Ми щоденно вивчаємо потреби задля надання важливої допомоги переселенцям. Щодо кожного об’єкта, де проживають внутрішньо переміщені люди, щодня уточняється список потреб. Переконана, що ми повинні об’єднатися у співпраці задля надання найнеобхіднішої допомоги усім, хто в час війни росії проти України вимушено залишив свою оселю».

Під час зустрічі обговорювали питання щодо оснащення комп’ютерних класів, інтерактивних кімнат, дитячих майданчиків для дітей внутрішньо переміщених людей у закладах для тимчасового перебування переселенців. Йшлося й про можливість поселення ВПО у санаторії, оздоровчі заклади на осінньо-зимовий період, забезпечення їх продуктами харчування та засобами гігієни.

Фото без описуПосадовця розповіла про налагоджену спільну роботу із міжнародними фондами та благодійними організаціями: «На Івано-Франківщині допомагають переселенцям та організовують надання їм необхідної гуманітарної допомоги. Благодійна організація «Terre des hommes» надала ВПО восьми територіальних громад п’ять тисяч продуктових та гігієнічних наборів. Проводять психологічні, юридичні консультації та тренінги, навчають створювати власні бізнеси для молоді й переселенців. Переконана, що завдяки нашій подальшій ефективній спільній роботі ми створимо всі умови задля допомоги потребуючим у складний час війни».

Представники швейцарської організації «Terre des hommes» висловили готовність продовжувати співпрацю із Івано-Франківщиною. Завдяки цій зустрічі будуть вивчені потреби щодо надання переселенцям найнеобхіднішої допомоги та підтримки.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора