ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Для учасників форуму Дунайської Стратегії організували виставку українських писанок та косівської мальованої кераміки

Дата: 20.10.2022 13:46
Кількість переглядів: 250

 

Фото без опису

Під час ХІ щорічного форуму Дунайської Стратегії у місті Кошіце (Словачинна) проходить виставка українських писанок та косівської мальованої кераміки. За підтримки Івано-Франківської обласної державної адміністрації її проводять Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття спільно з Музеєм писанкового розпису із Коломиї.

Фото без опису

Варто зазначити, що з 2019 року косівська кераміка внесена до Репрезентативного списку Світової нематеріальної спадщини ЮНЕСКО та визнана унікальним явищем в народній творчості гуцулів з 18 століття. А Музей писанкового розпису зберігає найбільшу колекцію писанок та декоративних яєць з усіх регіонів України та 35-ти країн світу. Загалом збірка налічує 12 000 мініатюрних творів.

«Представлення української культури та творчості на міжнародній арені є нашим безпосереднім завданням. Івано-Франківська область є частиною Дунайського регіону, тому представлення їх культурних надбань для інших учасників Стратегії сприяє популяризації та налагодження діалогу для реалізації спільних проєктів та ініціатив у цьому напрямку», – зазначив Національний Координатор України Ігор Корховий.

Фото без опису

Додамо, що учасники виставки зможуть не лише ознайомитися з українською культурою, а й долучитися до майстер-класу з розпису.

Джерело https://www.facebook.com/UAPresidency/posts/pfbid09ahrNKsfuy7C9TibdtEyJ83eVLkG6vB9sbugjd3pLS9qUJEaghaYXcYVtkZXqjrYl

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора