ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Прикарпатті відбулося засідання обласного штабу з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей у літній період 2022

Дата: 19.10.2022 10:30
Кількість переглядів: 189

 

В оздоровчому закладі Городенківської територіальної громади під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко відбулося засідання обласного штабу з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей у літній період 2022 року. Під час засідання йшлося про підсумки літньої оздоровчої кампанії у 2022 році та обговорили актуальні питання у цьому контексті.

«Напружена ситуація в Україні змінила планування оздоровлення та літнього відпочинку дітей. Однак нашим пріоритетом завжди є питання безпеки та якості відпочинку маленьких українців. Цьогорічна оздоровча кампанія не є традиційною. Адже усі територіальні громади та служби прийняли нові виклики у роботі, - зазначила, розпочинаючи засідання, Людмила Сірко, - Через російську агресію не всі дитячі заклади оздоровлення та відпочинку області надавали послуги з оздоровлення та відпочинку дітям, так як приймали внутрішньо переміщених осіб. Однак, саме той шлях, який ми напрацювали щодо оздоровлення діток, цьогоріч став прикладом роботи для інших областей нашої країни». 

Посадовиця розповіла, що оздоровча кампанія у теперішніх умовах - це великий ризик. Ця робота була побудована на питанні пріоритетності забезпечення прав дітей. Оздоровчу кампанію було розпочато 21 червня цього року. 

Влітку на Прикарпатті функціонувало 18 закладів оздоровлення та відпочинку дітей, де були дотримані норми санітарного законодавства та створені безпечні умови для діток. Пільгові категорії дітей з Івано-Франківщини та внутрішньо переміщені дітки мали можливість оздоровитися, а це - більш ніж 4000 дітей. 

«Нашою спільною роботою була перевірка наявності відповідно облаштованих укриттів у закладах оздоровлення та відпочинку. На оздоровчу кампанію були використані кошти державного, місцевих бюджетів та наших міжнародних партнерів – благодійних організацій», - зазначила Людмила Сірко. 

Наголошувалося й на важливості вивчення практики європейських країн щодо роботи закладів оздоровлення та відпочинку дітей. Важливим є й питання забезпечення дотримання порядку організації виїзду дітей на оздоровлення за кордон. 

 

Під час засідання йшлося й про порядок ведення та внесення змін до Державного реєстру майнових об'єктів оздоровлення, відпочинку дітей та проведення державної атестації оздоровчих таборів області у 2022 році. 

Важливим є питання посилення міжвідомчої координації у сфері оздоровлення та відпочинку дітей, необхідності вжиття заходів щодо збереження мережі дитячих закладів оздоровлення. 

Людмила Сірко зауважила, що зараз опрацьовуємо питання щодо розміщення внутрішньо переміщених осіб у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку дітей в осінньо-зимовий період 2022-2023 рр. Маємо бути готові, що нові евакуаційні потяги із ВПО прибудуть на Прикарпаття з інших областей України і ми повинні прийняти їх. Є напрацювання щодо залучення міжнародних благодійних організацій задля фінансування саме цих важливих питань.

Більше фото за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора