ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук на зустрічі із Надзвичайним та повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Ілгварсом Клявою обговорила нагальні потреби переселенців

Дата: 06.10.2022 14:17
Кількість переглядів: 174


Сьогодні голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук зустрілася із Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Ілгварсом Клявою та другим секретарем Посольства Латвійської Республіки в Україні Крістатапсом Пурмалісом, котрі у рамках робочого візиту вперше прибули на Прикарпаття.

Вітаючи іноземних гостей, Світлана Онищук подякувала за солідарність та вагому допомогу, яку народ Латвії надає українцям із перших днів війни.

«Від початку війни ми відчуваємо велику підтримку з боку Латвійської Республіки. Тисячі наших громадян, котрі пережили військову агресії росії, знайшли прихисток у вашій країні, – зазначила Світлана Онищук. – Ми вдячні вам за гуманітарну та військову допомогу, за солідарність з нами у війні з окупантами».

Своєю чергою Ілгварс Клява підкреслив, що Латвія підтримує українців так, як тільки може, і висловлює співчуття через події, які переживає український народ.

«Ми всіляко опікуємося українськими біженцями і надаємо гуманітарну та військову допомогу для забезпечення усіх потреб, – розповів Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні. – Окрім гуманітарних вантажів, які відправляють в Україну громадські організації, Уряд Латвії націлює свою роботу також і на відновлення інфраструктури зруйнованих внаслідок війни міст України».

У ході розмови сторони обговорили нагальні потреби внутрішньо переміщених людей, котрих, до слова, на Івано-Франківщину прибуло вже понад 150 тисяч.

«Чи не найбільшим нашим викликом є забезпеченням переселенців житлом для довготривалого проживання, теплим одягом, а також засобами обігріву. Ми і надалі готуємо соціальні заклади для прихистку людей зі східних областей. За підтримки міжнародних благодійних організацій проводимо ремонтні роботи, забезпечуємо ліжко-місцями, створюємо резерви теплого одягу, їжі та медикаментів, – зазначила Світлана Онищук. – Однак мусимо бути готові і до забезпечення людей теплом на випадок руйнування об’єктів критичної інфраструктури. Тому потребуємо засобів обігріву приміщень, зокрема, генераторів, газових балонів, обігрівачів тощо».

Варто додати, що Латвія також допомагає у реалізації проєкту будівництва притулку для жінок, корті постраждали від насильства.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора