ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Для допомоги жертвам гендерного насильства Прикарпаття співпрацюватиме із організацією "Лікарі без кордонів"

Дата: 27.09.2022 14:25
Кількість переглядів: 177

 

26 вересня  підписано меморандум «Про співпрацю та взаєморозуміння» між КНП «Івано-Франківський обласний перинатальний центр Івано-Франківської обласної ради» та Міжнародною гуманітарною організацією MSF «Лікарі без кордонів» (Королівство Іспанія). 

Меморандум передбачатиме реалізацію проєкту «Направлення та комплексна допомога жертвам сексуального гендерного насильства», що забезпечить безкоштовний доступ до медичної допомоги особам, які пережили сексуальне гендерне насильство, а також сприятиме в наданні психологічної підтримки потерпілим. «Це перший, але значний крок у співпраці «Лікарів без кордонів» з обласним перинатальним центром, який дасть хороший результат і спрацює на благо наших краян, – зазначив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко. – На жаль, проблема насильства, в тому числі й сексуального та гендерного, доволі поширена. Тому так важливо щоб потерпілі знали куди їм звернутися та отримати своєчасну якісну медичну допомогу і психологічну підтримку. А це, своєю чергою, допоможе уникнути поширенню інфекційних захворювань, які передаються статевим шляхом, небажаної вагітності та низки інших проблем».  

Також очільник галузі медицини області висловив щиру подяку іноземним колегам та запевнив, що людська доброта, милосердя та справжні людські цінності й справді не мають кордонів. У рамках заходу «Лікарі без кордонів»  також провели спеціалізований тренінг для медичного персоналу КНП «ІФ ОПЦ ОР» щодо надання домедичної та медичної допомоги постраждалим внаслідок сексуального та гендерного насильства. Представники організації передали закладу благодійну допомогу -  бокс з медикаментами. Нагадаємо, що «Лікарі без кордонів» – це міжнародна медична та гуманітарна некомерційна організація, що надає медичну та гуманітарну допомогу населенню без дискримінації за ознакою раси, релігії у разі епідемії, пандемії, природних катастроф та конфлікту у понад 70-ти країнах світу. В Україні «Лікарі без кордонів» (MSF) почали працювати в партнерстві з Міністерством охорони здоров`я України ще з 1999 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора