ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як особі з інвалідністю відновити втрачені або загублені медичні документи

Дата: 27.09.2022 14:23
Кількість переглядів: 149

Міністерство охорони здоров'я України нагадує, що на період дії воєнного стану на території України процедура проведення медико-соціальної експертизи значно спрощена.

Медико-соціальні експертні комісії (МСЕК) продовжують роботу відповідно до нормативно-правових актів (зокрема, постанов КМУ № 225 від 08.03.2022 р. — https://bit.ly/3fa1zM0 та № 390 від 30.03.2022 р. — https://bit.ly/3E2MNB0), які спрощують проходження експертизи у воєнний час.

На період дії воєнного стану МСЕК здійснює свої функції з забезпеченням принципу екстериторіальності, тобто проводиться за направленням лікарсько-консультативної комісії незалежно від місця реєстрації, проживання чи перебування громадян, які звертаються для встановлення групи інвалідності.

У разі, коли особа звертається для встановлення інвалідності та не може прибути на огляд до МСЕК, комісія може приймати рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

МОЗ нагадує, що у разі неможливості обстеження й оформлення направлення на МСЕК строк проходження повторного огляду для осіб з інвалідністю, у т. ч. й дітям, який припав на період дії воєнного стану на території України, продовжується на строк не пізніше шести місяців після його припинення/скасування. Всі виплати та відповідні пільги зберігаються за особою до закінчення строку проходження повторного огляду.

Ознайомитися з тим, як особі з інвалідністю відновити медичні документи, які були втрачені або загублені під час евакуації чи переїзду можна за інфографікою нижче.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора