ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Для керівників закладів, в яких проживають внутрішньо переміщені люди, провели тренінгові заняття

Дата: 22.09.2022 16:02
Кількість переглядів: 136

 

 В Івано-Франківську відбулися тематичні тренінгові заняття «Управління табором/Координація таборів (СССМ)», які проходили упродовж двох днів. Заходи відбувалися за участю заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко, керівників центрів, де проживають переселенці, волонтерів, представників гуманітарних громадських організацій, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Фото без опису

Йшлося про тимчасове розміщення внутрішньо переміщених людей, управління центрами для переселенців, завдання, обов’язки при управлінні у  закладах для тимчасового перебування ВПО, інструменти для ефективного моніторингу послуг, а також ключову роль територіальних громад у наданні гуманітарних допомог ВПО.

Фото без опису

«У зв’язку з війною, яку веде російська федерація проти України, тисячі осіб із територій, де зараз проходять активні бойові дії, вимушено покинули свої домівки та знайшли свій прихисток в нашому регіоні.  За оперативними даними на Івано-Франківщину, починаючи з першого дня війни, переїхали 147 тисяч 172 особи, з яких, 45  тисяч 784 дітей до 18 років, - зазначила Людмила Сірко. - Зараз ми спрямовуємо багато зусиль задля надання допомог внутрішньо переміщеним людям. Щоденно ми спілкуємося із нашими партнерами - міжнародними донорами, задля вирішення питань щодо забезпечення необхідним житлом переселенців. Міжнародна організація з міграції (МОМ) проводить важливі й цікаві тренінгові заняття, які би допомагали територіальним громадам якісно організовувати роботу у центрах тимчасового розміщення переселенців».

Фото без опису

Людмила Сірко також розповіла про урядові соціальні програми для ВПО, гуманітарні допомоги, які надають міжнародні благодійники, та фінансову підтримку обласної влади.

Зауважувалося, що навчальні заняття, які організувала МОМ надзвичайно важливі для територіальних громад Прикарпаття, оскільки вони зараз активно працюють із зарубіжними донорами над впровадженням проєктів, спрямованих на підготовку приміщень для проживання ВПО. Саме на цих тренінгових заняттях представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування отримали необхідні рекомендації фахівців щодо організації роботи у закладах тимчасового перебування переселенців.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора