ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Сірко: Працюємо задля створення рівних можливостей обстеження й лікування всіх людей, незалежно від віку та фізичного стану%94%D0%BC%D0%BE%20%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%BB%D1%8F%20%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8F%20%D1%80%D1%9

Дата: 22.09.2022 15:55
Кількість переглядів: 150

У міському клінічному перинатальному центрі Івано-Франківської міської ради  обладнали кабінет із гінекологічним кріслом для надання медичної допомоги жінкам з інвалідністю.

Ознайомитися із умовами надання медичної допомоги людям з інвалідністю у даному закладі завітали заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, представники Національної Асамблеї людей з інвалідністю України, громадської організації «СЛІД».

Під час зустрічі із лікарями та медичними працівниками обговорили важливі питання професійної та якісної медичної допомоги жінкам з інвалідністю.

«Вкрай важливо почути проблематику від пацієнтів лікарні. Усі жінки,  в тому числі з інвалідністю, заслуговують на доступні гінекологічні послуги.  До слова, лише в Івано-Франківську проживають 5790 жінок з інвалідністю, з них 419 - першої групи. На сьогоднішній день у перинатальному центрі отримали медичні послуги близько 50 тисяч жінок, у тому числі 98 жінок з інвалідністю», - зауважила Людмила Сірко.

Посадовиця наголошувала на тому, що медицина усього світу працює задля створення рівних можливостей обстеження й лікування всіх людей, незалежно від віку та фізичного стану.

«Отримане універсальне гінекологічне крісло, яке відповідає міжнародним стандартам, дасть можливість абсолютно усім жінкам, в тому числі  з інвалідністю, отримати комфортні та необхідні гінекологічні послуги. Саме цей проєкт реалізований за підтримки Національної Асамблеї людей з інвалідністю України та громадської організації «СЛІД», - зазначила Людмила Сірко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора