ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Сірко провела нараду із керівниками профільних структурних підрозділів обласної військової адміністрації

Дата: 20.09.2022 11:31
Кількість переглядів: 115

 

19 вересня, під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко відбулася нарада з керівниками профільних структурних підрозділів ОДА.

Обговорювали питання щодо порядку забезпечення технічними засобами реабілітації осіб з інвалідністю, законодавчі аспекти їх працевлаштування та  навчання за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів. Наголошувалося на можливостях залучення міжнародних благодійних організацій задля вирішення даних проблемних питань, які виникають у напрямках соціальної підтримки осіб з інвалідністю.

Йшлося й про впровадження обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  проєкту щодо працевлаштування  соціальних працівників у місцеві територіальні громади задля розв’язання життєвих проблем окремих соціальних груп населення, які перебувають у складних життєвих обставинах.  Оплата праці їм здійснюватиметься за рахунок коштів міжнародного благодійного фонду.  Зауважувалося, що 20 соціальних фахівців вже уклали відповідні договори про роботу.

Наголошувалося також на  можливостях  облаштування сенсорних кімнат у закладах охорони здоров’я Прикарпаття, важливості роботи релокованих підприємств у контексті працевлаштування там внутрішньо переміщених  осіб та обласного координаційного штабу для тимчасово переміщених осіб.  

«Зараз працюємо над вирішенням  питання щодо збільшення необхідних ліжко-місць для переселенців.  Задля цього виділятимуться кошти із обласного бюджету, також спрямовуватиметься фінансовий ресурс від міжнародних благодійних партерів. Має бути забезпечено щоденне інформування координаційного штабу для ВПО про наявні місця проживання для ВПО, - зауважила Людмила Сірко. - Є потреба і в обладнанні сенсорної кімнати, яка допоможе медикам області надавати якісні послуги з діагностики. Зараз розглядаємо обласні та місцеві заклади охорони здоров’я, де можна буде їх облаштувати. Хочу наголосити на активній позиції наших благодійних партнерів у даному питанні».

Обговорили також і передачу функцій органам Пенсійного фонду України щодо  призначення, нарахування та виплати пільг і житлових субсидій. Передбачається проведення соціальних виплат за принципом екстериторіальності через єдину виплатну агенцію – Пенсійний фонд України, якою буде здійснюватися адміністрування житлових субсидій, а також пенсій. Йшлося і про оцифрування трудових книжок та електронізацію пенсійних справ.

Розглянули  організаційно-правові умови соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема й дітей ВПО з числа цих категорій, надання їм необхідної соціальної, психологічної, юридичної допомог  та питання діяльності служб у справах дітей у територіальних громадах.

«На Прикарпаття щоденно прибувають переселенці із зони бойових дій. Зараз ми готуємося прихистити дітей із Сумщини. Усі вони забезпечуватимуться якісним харчуванням, одягом, взуттям, належним доглядом та піклуванням. Юні переселенці долучатимуться й до навчального процесу. Прикарпатські медичні працівники, вихователі, психологи та волонтери працюватимуть із ними та надаватимуть необхідну допомогу», - розповіла Людмила Сірко.

Обговорювали й ситуацію із захворюваністю на COVID-19 та важливість вакцинації.

Акцентовано увагу на підтримці сімей постраждалих, загиблих у бойових діях та зниклих безвісти. Важливо додати, що під час сесії обласної ради збільшено фінансування заходів обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, осіб, які перебували у складі добровольчих формувань, учасників бойових дій та інших громадян, які залучалися та брали безпосередню участь у бойових діях, здійсненні заходів із національної безпеки та оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України, починаючи з 20 лютого 2014 року, на 2022-2026 роки.

Завершуючи нараду, Людмила Сірко  дала відповідні доручення керівникам  обласних управлінь та структурних підрозділів ОДА щодо вирішення  проблемних питань, які обговорювали на нараді та подякувала їм за плідну співпрацю і відданість справі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора