ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Івано-Франківську з нагоди Дня рятівника відбулися обласні змагання «Кубок Святого Флоріана»

Дата: 19.09.2022 12:08
Кількість переглядів: 134

 

Фото без описуСьогодні в Івано-Франківську з нагоди Дня рятівника відбулися обласні змагання «Кубок Святого Флоріана» серед підрозділів місцевої пожежної охорони та добровільних пожежних формувань.

Привітати рятівників  прибули заступник голови обласної державної адміністрацій Віталій Ільчишин, керівники обласної ради та голови територіальних громад.

Фото без опису

Віталій Ільчишин  передав присутнім вітання від голови обласної військової адміністрації Світлани Онищук  і окреслив важливі здобутки прикарпатських надзвичайників  в умовах військового стану, наголошуючи, що  всі підрозділи ДСНС завжди перебувають у повній бойовій готовності та захищають прикарпатців.

Фото без опису

«Хочу подякувати Вам за врятовані життя і здоров’я людей, професіоналізм, величезну силу духу, - наголосив посадовець. - Ціною власного життя  Ви рятуєте  життя інших людей. У боротьбі зі стихіями, техногенними катастрофами,  демонструєте мужність, хоробрість, професіоналізм та любов до справи, допомагаєте  врятувати всіх, хто потрапив у біду. З початку року вогнеборці Івано-Франківщини ліквідували більше 3000 пожеж, врятували життя 26 людей, з-поміж яких троє дітей. Бажаю всім нашим рятівникам  міцного здоров’я, Божої ласки та благословення».

Фото без опису

Після завершення обласних змагань були народжені переможці «Кубку Святого Флоріана». Керівники добровольчих пожежних формувань та голови територіальних громад  отримали також почесні грамоти, подяки та цінні подарунки. Було нагороджено й десятирічного хлопчика, який врятував життя свого батька на Верховинщині.

Зауважимо, що під час змагань відбулася «Пожежна естафета», де команди долали дистанції з  чотирьох етапів.  Необхідно було  подолати паркан, набрати у ємності воду і заповнити нею електронну мішень, ліквідувати пожежу за допомогою вогнегасника і врятувати потерпілого - це манекен вагою 80 кг, перемістивши його із небезпечної зони в безпечну.  

Фото без опису

Відбулося й «Оперативне розгортання», під час якого проведено повне оперативне розгортання рукавних ліній по дистанції від пожежної мотопомпи та за допомогою ручних пожежних стволів залито електронні мішені водою.

Проводилася й естафета для дітей та змагання серед жінок-добровольців.

Більше фото за посиланням.

 

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора