ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Перемога юних спортсменів свідчить про успішний розвиток спортивної галузі на Прикарпатті

Дата: 06.09.2022 10:00
Кількість переглядів: 231

ьогодні  в обласній військовій адміністрації вітали переможців чемпіонату Європи з боксу серед юнаків і дівчат, який проходив у місті Ерзурум (Туреччина) з 10 по 21 серпня.  Збірна України поступилася Англії та посіла друге місце у загальнокомандному заліку, здобувши 14 нагород. Третє місце  за господарями -  Туреччиною.

Фото без опису

До складу збірної входили  і спортсмени з Прикарпаття, які  завоювали  одну золоту та дві срібні нагороди.

Так, серед дівчат  перше місце здобула Христина Семенів (вагова категорія 44 кг) та  друге – Софія  Мовчан (вагова категорія 60 кг). Обидві спортсменки є вихованками  Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи. Тренуються під керівництвом Заслуженого тренера України Серія Даниліва та тренерів Василя Хивчука і Сервіна Сулейманова. 

Фото без опису

Серед юнаків друге місце у ваговій категорії 54 кг здобув Богдан Тимчук. Тренується спортсмен під керівництвом тренерів Івана Данилишина, Олексія Данилишина та Ярослава Данилишина в ДЮСШ міста Коломия. 

Вітали  юних боксерів та їх тренерів із перемогою голова обласної державної адміністрації - начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук, її заступник Віталій Ільчишин, народні депутати України Олена Вінтоняк та Роман Мулик, який є першим Віце-президентом Федерації боксу України, начальник управління  спорту та молодіжної політики облдержадміністрації Орест Оклієвич, голова відділення НОК України  в області Мирослав Карабін. «Такі юні спортсмени – це наша гордість. Ви підтверджуєте, що  українці – найсильніша нескорена нація. Кожен із вас на своєму місці наближає нашу Перемогу! Бажаю вам  здоров’я, мирного неба  і нових перемог», - сказала Світлана Онищук.  

Очільниця Прикарпаття  вручила юним спортсменам квіти,  а обласна Федерація боксу України - грошові премії. 

Фото без опису

Світлана Онищук також подякувала народним депутатам України Олені Вінтоняк та  Роману Мулику за активну  підтримку молодих спортсменів та сприяння у підготовці й наданні гуманітарної допомоги нашим захисникам на фронт.  

Як зазначив Орест Оклієвич, це перший крок до великих перемог, адже вперше збірна України досягла таких вагомих успіхів у боксі на юнацькому чемпіонаті. Івано-Франківщина має трьох медалістів і це є свідченням того, що юнацький спорт у нас розвивається,  не зважаючи на   важку ситуацію в державі. 

На завершення зустрічі Роман Мулик спільно з Мирославом Карабіним   передали Світлані Онищук  книгу «Енциклопедія українського боксу», видану за сприяння  НОК України.  

Більше фото за посиланням. 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора