ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася зустріч з матерями та родинами загиблих у російсько-українській війні військових з Верховинського району.

Дата: 31.08.2022 10:25
Кількість переглядів: 646

Фото без опису

30 серпня в рамках соціально-відповідального проекту волонтерів та військових «Дорогами війни… Від Карачуна до Говерли» відбулася зустріч з матерями та родинами загиблих у російсько-українській війні військових з Верховинського району. У зустрічі взяли участь керівництво райдержадміністрації-районної військової адміністрації, районної ради, представники установ, організацій, засобів масової інформації, волонтери та підприємці.

Також, у зустрічі взяв участь український підприємець і громадський діяч, , автор чотирнадцяти знаків державних нагород України, директор ВТО «Орден» – Олександр Сопов, який разом із головою райдержадміністрації-начальником районної військової адміністрації Василем Бровчуком вручив матерям загиблих воїнів знаки народної пошани, а саме: відзнаку «ОРДЕН МАТЕРІ БІЙЦЯ». У своєму зверненні до присутніх матерів Олександр Сопов зазначив, що матерям найважче усвідомити та прийняти втрату, ми всі схиляємо перед ними низько голову дякуючи за їх синів, щоб залишити добре слово і діло їм вручається відзнака «ОРДЕН МАТЕРІ БІЙЦЯ» – це не просто метал, це подяка тим хто віддав своє життя за нас.

Василь Бровчук із вдячністю і шаною до присутніх матерів зазначив, що ми завжди повинні пам’ятати про всіх Героїв України, що віддавали своє життя в минулому та сьогоденні, ніколи не стояти осторонь до їх родин, зустрічатися і вирішувати проблемні питання спільно і разом іти до перемоги. Перший заступник голови райдержадміністрації Світлана Уршеджук звернулася до присутніх матерів: «Ви виховували своїх дітей у дусі патріотизму та любові до рідної землі. Із 2014 року вже 14 сімей з нашого району отримало найстрашнішу звістку про загибель найріднішого захисника. Жива рана… і дуже боляче всім, важко підшукати слова вдячності і нам всім потрібно схилити голови перед вами, бо ви «Матері - Героїні». Велике спасибі і низький уклін!». Голова районної ради Юрій Філипчук дякуючи матерям сказав про ціну сліз матері, які вона проливає народжуючи та виховуючи своїх синів, про гіркі сльози втрати, про важливість молитви, яка рятує у хвилини розпачу.

Військовий волонтер Марина Квітка розповіла присутнім про соціально-відповідальний проект волонтерів та військових, який реалізовувався в зоні АТО/ООС з 2014 року та присвячений вшануванню пам’яті полеглих за Україну з 2014 по 2022 роки. Марина Квітка зазначила про важливість вшанування практичними справами пам’яті загиблих воїнів, створення меморіалів, подякувала всім хто долучився до проекту на Верховинщині та вручила їм «Знаки народної пошани» за громадянську мужність, патріотизм, громадську активність та самовідданість, спрямовані на об’єднання громадян України у прагненні суверенності та розвитку держави.

На завершення зустрічі спільною молитвою вшанували верховинців, котрі загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора