ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Івано-Франківську відбулося чергове засідання регіональної комісії з реабілітації осіб, які потерпіли від репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років

Дата: 19.08.2022 15:10
Кількість переглядів: 88

 

Участь у його роботі взяла регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області Людмила Непийвода, яка входить до її складу.

Під час засідання члени комісії опрацювали матеріали 22-х справ. Зокрема, було вивчено матеріали архівних справ, інших документів та доказів, пов’язаних з учиненням репресій проти кожної особи чи членів її сім’ї, що звернулися до комісії.

Фото без опису

За результатом розгляду справ, прийнято рішення про подання Національній Комісії з реабілітації обґрунтованих пропозицій щодо визнання 11 осіб потерпілими від репресій та трьох осіб реабілітованими.

Решта справ була повернута на доопрацювання у зв’язку з відсутністю документального підтвердження чи розбіжністю у документах щодо учинення репресій. Сприяння у пошуку необхідної інформації здійснюється кожним членом комісії в межах його компетенції.

Фото без опису

Варто зазначити, що до складу регіональної комісії з реабілітації входять представники правоохоронних органів, архівних установ, громадських організацій тощо.

За результатами розгляду наданих обґрунтованих пропозицій та матеріалів Національна комісія приймає висновок та рішення про визнання особи реабілітованою або потерпілою від репресій повністю або щодо окремих обвинувачень чи фактів здійснення проти такої особи окремих форм репресій.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора