ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Урочисте богослужіння з нагоди престольного свята та 150-ліття Храму села Бистрець

Дата: 08.08.2022 14:53
Кількість переглядів: 194

 

Фото без опису

 

7 серпня 2022 року, в неділю восьму після П’ятидесятниці, з нагоди престольного свята та 150-ліття Святині, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан із Архіпастирським візитом відвідав Храм Успіння Святої Праведної Анни села Бистрець, Верховинського благочиння, де, у співслужінні духовенства, звершив Архієрейську Божественну Літургію та Чин Малого освячення води.

Правлячого Архієрея з трембітами, короваєм, квітами та віршованими привітаннями зустрічали чисельні парафіяни й гості Храму та, під мелодійний передзвін, провели до Святині.

У притворі Храму Архіпастиря зустрів настоятель Храму митр. прот. Віктор Шица та запросив очолити торжественне богослужіння.

Керуючому Коломийською Єпархією за Архієрейською Божественною Літургією співслужили: настоятель Храму Успіння Праведної Анни села Бистрець та Храму Святої Рівноапостольної княгині Ольги села Дземброня митр. прот. Віктор Шица; настоятель Храму Перенесення мощей Святителя Миколая села Бережниця та Храму Святого Великомученика Іоана Сучавського села Криворівня (присілок Устя) ієрей Борис Мних та протодиякон Антон Трачук.

Разом з численними вірянами за богослужінням також молились: Голова Верховинської районної військової адміністрації Василь Петрович Бровчук, Голова Верховинської районної ради Юрій  Юрійович Філипчук, член Єпархіальної ради Коломийської Єпархії, благодійник Дмитро Дмитрович Нагірняк, волонтери з Польщі.

Після відпусту Єпископ Юліан виголосив повчальну проповідь, в якій cеред іншого зазначив: ”Сьогодні, коли наша країна й увесь український народ переживає неймовірні випробовування та біль, страждає і плаче, ми зібралися у цьому Храмі, щоб відчути духовну радість. Сьогодні, чи не єдину радість ми знаходимо у Бозі, тому, що Він є нашою розрадою, надією, заступництвом, покровом і майбутнім”.

Далі Правлячий Архієрей привітав настоятеля та релігійну громаду Храму із престольним святом та 150-літтям Святині, наголосивши: “Багато поколінь побожних парафіян переступало поріг цього Храму… Коли будувалася ця Святиня українці не мали своєї Держави. Тоді мало хто усвідомлював, що таке чудо станеться у майбутньому а Церква робила все необхідне для цього… Тепер нашу незалежність та наше майбутнє приходиться виборювати”.

Також Його Преосвященство відмітив: “Нещодавно ви проводили в останню дорогу воїна Степана. І ми сьогодні молимось за спокій його душі. Дякуємо його батькам за те, що виховали доброго сина – справжнього Героя нашої Держави та нашого народу. Багато наших хлопців і дівчат на Сході ведуть боротьбу проти ненаситного ворога і ми сьогодні молимось за них, щоб Господь укріпив їхні сили, дарував мужність і всім нам послав мир і довгоочікувану перемогу… Діти нашого народу демонструють свою любов до Бога, до всього творіння Божого і до Правди, бо вони віддають своє життя за неї. Саме в таких особливих обставинах сьогодення ми святкуєм 150-ліття Храму”.

Після цього, з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Керуючий Коломийською Єпархією нагородив релігійну громаду Храму та настоятеля митр. прот. Віктора Шицу Благословенними Митрополичими Першосвятительськими Грамотами.

Подяки Єпархіального Управління із рук Архіпастиря отримали: Потяк Іван Іванович, Прокоп’юк Василь Васильович, Ватуйчак  Володимир Васильович, Ватуйчак Роксолана Володимирівна, Палійчук Юрій Васильович, Палійчук Михайло Васильович, Матаржук Параска Лук’янівна, Сліпенчук Марія Іванівна, Білак Іван Миколайович, Мартищук Іван Юрійович, Тануляк    Галина Миколаївна, Мартинчук Марія Миколаївна та волонтери з Польщі: Збишек Гомза, Ярослав Слома,  Бернадетта Гордиюк, Степан Мельник та Марта Камінська.

У свою чергу настоятель Храму митр. прот. Віктор Шица висловив вдячність Архіпастирю за візитацію, щиру молитву, мудрі слова повчання та вручив святу просфору та букет білих троянд.

Завершилось урочисте богослужіння уставним Многоліттям, Чином Малого освячення води та Хресним ходом довкола Храму.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора