ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Крилосі відбулася ювілейна патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони

Дата: 08.08.2022 14:46
Кількість переглядів: 115

Вже традиційно, в першу неділю серпня парафіяни з різних куточків Прикарпаття зібралися в с. Крилос Галицької територіальної громади, де відбулась Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої. Цьогоріч це ювілейна – десята – Всеукраїнська Патріарша проща.

Церква Успіння пресвятої Богородиці у селі Крилос поблизу Галича є центром паломництва до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої. Щороку до храму приїжджають тисячі паломників, щоб спільною молитвою пом’янути усіх, хто виборює наше майбутнє на східних рубежах країни. Значимість цьогорічної Прощі в тому, що ми маємо спільно просити у Господа та Матері Божої настання миру в Україні та перемоги над російськими окупантами.

Фото без опису

Завершилося молитовне паломництво Божественною Літургією, яку очолив Митрополит Кир Володимир Війтишин у співслужінні з владикою Йосафатом Мощичем.

Фото без описуФото без опису

Щиро молитва також лунала і за усіх загиблих Героїв, котрі віддали на вівтар держави найцінніше – власні життя. Війна не лише руйнує наші міста і села, вона знищує людські домівки, забирає життя українців. Мільйони наших співвітчизників через бойові дії покинули свої рідні місця та вирушили у пошуках безпечного місця проживання до країн Європейського Союзу, ще сотні тисяч стали біженцями на рідній землі.

Фото без опису

Дякуємо усім за душпастирську опіку над внутрішньо переміщеними особами та духовний супровід військових, їхніх сімей і сімей загиблих та особисту спільну молитву за припинення війни. Нехай Господь Бог дарує усім сили та натхнення для щоденної молитви за нашу Україну.

Участь у прощі взяли заступники голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко та Вадим Созоник, керівники Галицької територіальної громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора