ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Богдан Футерко: Проводимо моніторинг готовності навчальних закладів до освітнього процесу

Дата: 04.08.2022 10:12
Кількість переглядів: 245

 

Першочерговим завданням на сьогодні при підготовці закладів освіти до навчального року є безпека дітей в надійно підготовлених укриттях.

Основні зусилля громад зосереджені на оснащення укриттів для забезпечення належних умов, підвальних, цокольних та коридорних приміщень для учасників освітнього процесу під час війни.

Фото без опису

З цього приводу днями заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Футерко відвідав навчальні заклади, зокрема ліцеї Заболотівської та Рожнівської територіальних громад.

Посадовець спільно з представниками тергромад, працівниками освіти оглянули, як ведуться підготовчі роботи захисних споруд та укриттів навчальних закладів до початку освітнього процесу в умовах воєнного стану.

Фото без опису

До слова зазначимо, що у громадах створені відповідні комісії, які у червні перевірили шкільні укриття та надали рекомендації.

«Важливим компонентом є безпека освітнього простору, захист прав кожної дитини та створення можливостей продовжувати навчання в ці нелегкі для країни часи. Ми оцінюємо ризики і працюємо над облаштуванням бомбосховищ, належного стану укриттів в навчальних закладах області, які почнуть роботу в очному режимі з 1 вересня», – зауважив Богдан Футерко.

Фото без опису

Додамо, що роботи ведуться в кожному освітньому закладі Заболотівської та Рожнівської громад. Керівники працюють над тим, щоб діти мали безпечний доступ до очного навчання та здобували якісну освіту. Для цього працівники облаштовують приміщення, укріплюють дверні пройоми, встановлюють санвузли, каналізацію, проводять світло, закривають отвори мішками з піском, забезпечують укриття всім необхідним.

Питання освіти в громадах є пріоритетним. Для кожної дитини необхідний простір і можливість взаємодіяти з однолітками та отримати допомогу в освітньому процесі, який вони пропустили через війну. Також за батьками та дітьми залишається вибір формату навчання у новому році: онлайн, офлайн чи комбіноване.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора