ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сьогодні Україна відзначає - День Української Державності.

Дата: 28.07.2022 11:06
Кількість переглядів: 106

 

 

Фото без опису

 

 28 липня, у День Хрещення Київської Руси-України, коли вшановується пам’ять про видатного державотворця, святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого, українці відзначають - День Української Державності.

Ми вперше відзначаємо День Української Державності, запроваджений Указом Президента України Володимиром Зеленським на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення.

 Це свято - звертає увагу на те, що Українській державності не 30, а понад тисяча років. Наша держава має родовід від Київської князівської держави. Київська Русь є тим фундаментом, з якого і розпочалася історія Української держави.

З нагоди відзначення Дня Української Державності у Верховині відбулися тематичні заходи за участі духовенства, представників влади, силових структур, представників установ і організацій, громадськості.

Присутні заспівали Гімн України, вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів.

    Опісля священнослужителі виголосили молитву за мир і спокій в нашій державі.

На завершення спільно лунала молитва за Україну «Боже Великий Єдиний».

 

 

 На жаль цьогоріч цей день ми відзначаємо в час жорстокої війни, але ми будемо його святкувати тому, що державність для нас - це ознака незламності українського духу, доказ того, що ми є великим народом у великій сім’ї Європейських держав. Цей день ми відзначаємо в час жорстокої війни, але ми будемо його святкувати тому, що державність для нас - це ознака незламності українського духу, доказ того, що ми є великим народом у великій сім’ї Європейських держав.


      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора