ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Організовуємо пізнавальне дозвілля для людей, котрі прибули із окупованих територій

Дата: 12.07.2022 10:23
Кількість переглядів: 112

 

 Майже двадцятеро людей, котрі прибули у нашу область із окупованої російськими військовими Херсонщини, вирушили у гірські райони Прикарпаття, щоб ознайомитися із туристичними принадами і культурно-мистецькими надбаннями краю.

Фото без опису

За словами голови обласної військової адміністрації Світлани Онищук, поїздка стала можливою завдяки проєкту «52 стилі життя в Карпатах: відродження традиційних культур праці», який реалізовується громадською організацією «Туристична Асоціація Івано-Франківщини» у партнерстві з управлінням міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації, Торгово-промисловою палатою повіту Сату-Маре (Румунія), Кошицькою регіональною організацією туризму (Словаччина), Туристичною організацією ABA (Угорщина).

Фото без описуФото без опису

«На сьогодні наша область прихистила чимало людей із різних регіонів України. Щоб допомогти їм адаптуватися на Прикарпатті, зробити їхнє дозвілля пізнавальним і цікавим у співпраці з міжнародними донорами ми організували поїздки у до мальовничих місць Косівщини і Верховинщини, щоб ознайомити наших гостей із культурними надбаннями краю, звичаями та історією гірських районів Прикарпаття», – розповіла керівниця області.

Сьогодні у перший тур до родинного музею вівчарства у садибі «Космацька писанка», космацьких майстерень, де виготовляються гуцульські каптурі, цимбали, постоли поїхали внутрішньо переміщені люди, корті проживають у Лисецькій територіальній громаді. Вони матимуть змогу відвідати майстер-класи з писанкарства та прогулятися сріблястими водоспадами в Шешорах. Загалом для ВПО будуть проведені чотири тури Івано-Франківщиною, під час яких вони зможуть краще пізнати традиції та культуру області.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора