ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Завдяки людям доброї волі маємо змогу забезпечувати переселенців усім необхідним

Дата: 01.07.2022 09:31
Кількість переглядів: 153

 

 

 

Дев’ять багатофункіональних ліжок, 42 ящики памперсів та засоби гігієни сьогодні передали Снятинському психоневрологічному інтернату, який, окрім місцевих жителів, опікується і підопічними, котрі прибули із зони проведення бойових дій. Організувало допомогу обласне об'єднання Християн Віри Євангельської в особі єпископа церкви Юрія Веремія спільно з обласною військовою адміністрацією.

За словами голови обласної військової адміністрації Світлани Онищук така допомога є надзвичайно важливою, адже дає змогу створити належні умови для людей, котрі постраждали від бойових дій московських орків.

Фото без опису

«На початку війни ми не очікували, що до нас прибуде така велика кількість людей. Сьогодні наша область прихистила понад 145 тисяч біженців із різних областей. Чимало з них - люди з інвалідністю, котрі потребують особливої уваги та піклування, - розповіла Світлана Онищук. – Я особисто відвідую заклади, де проживають переселенці, та можу запевнити, що люди забезпечені усім необхідним і для них створені комфортні умови перебування. І все це завдяки людям доброї волі, котрі не залишаються осторонь чужої біди і допомагають у цей надзвичайно складний для нашої держави час».

Як зазначив Юрій Веремій, залучити допомогу вдалося за підтримки меценатів із Норвегії. Упродовж багатьох років церква неодноразово допомагала інтернату. З огляду на те, що заклад прихистив багато підопічних, було вирішено передати інтернату допомогу, яка полегшить роботу персоналу.

Фото без описуДодамо, що наразі у Снятинському психоневрологічному інтернаті, який є одним із найбільших закладів такого профілю, перебувають майже 360 осіб. Усі вони повністю забезпечені найнеобхіднішими речами та обладнанням.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора