ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Благодій фонд «Карітас-Коломия» є прикладом у догляді за одинокими літніми людьми та тими, хто через війну прибув на Коломийщину

Дата: 23.06.2022 11:53
Кількість переглядів: 123

 

Учора голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук побувала у Нижньовербізькій територіальній громаді, що на Коломийщині, де відвідала «Будинок милосердя блаженного Миколая Чарнецького», який опікується одинокими літніми людьми та особами з інвалідністю. Через бойові дії заклад прихистив у себе ще й 15 людей із зони проведення бойових дій. Тож, наразі у будинку перебувають 34 підопічних, яким цілодобово надається фахова допомога та підтримка.

Світлана Онищук оглянула умови перебування людей у даному закладі, поспілкувалася із директором фонду Сергієм Триф’яком, а також підопічними установи.

«Благодій фонд «Карітас-Коломия» є прикладом у догляді за одинокими літніми людьми та тими, хто через війну прибув на Коломийщину, - наголосила керівниця області. – Люди, котрі приїхали сюди із зони проведення бойових дій, відчувають себе у безпеці та перебувають у комфортних умовах. Переконана, що спільно, об’єднавши зусилля, ми допоможемо тим, хто опинився у біді, та обов’язково здобудемо перемогу».

За словами керівника закладу, на сьогодні будинок милосердя повністю заповнений людьми. Окрім місцевих жителів, тут опікуються внутрішньо переміщеними особами, які прибули із Донецької, Харківської, Київської областей. Працівники фонду допомагають евакуйовуватися людям із Херсонщини та Запоріжжя. Також у закладі готуються до настання осінно-зимового періоду, щоб підопічним було тепло та затишно. Зокрема, тут планують утеплити фасад будівлі, перейти на альтернативні джерела енергії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора