ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Безпека дітей в умовах воєнного стану

Дата: 15.06.2022 10:57
Кількість переглядів: 195

 14 червня голова РВА Василь Бровчук відвідав лікувально-оздоровчий комплекс «Верховина» цілодобового перебування та ознайомився з умовами відпочинку діток, котрі приїхали з територій Київської області на оздоровлення у дитячий заклад санаторного типу.

В умовах воєнного стану першочерговим завданням влади стоїть питання перевірки санаторних і освітніх закладів на наявність протирадіаційного укриття в разі надзвичайної ситуації.

З метою проведення аналізу ймовірного тимчасового перебування дітей в укриттях голова районної військової адміністрації Василь Бровчук спільно з директором ДЗСТ ЛОК «Верховина» Василем Шипчуком оглянули підвальні та складські приміщення спеціально обладнані для безпечного перебування в разі потреби.

 

Фото без опису

Зі слів керівника санаторію Василя Шипчука, захисна споруда лікувально-оздоровчого закладу відповідає всім нормам і вимогам. Укриття облаштоване санвузлом, умивальником, є відведені місця для сидіння діток і персоналу. Також передбачені матраци для екстрених випадків. Варто відзначити, що бомбосховище забезпечене продуктами харчування довготривалого зберігання, питною водою і необхідними медикаментами та інструментами.

Станом на 14 червня в ДЗСТ ЛОК «Верховина» на лікувально-санаторному лікуванні перебуває 301 дитина з Києва та Київської області певних категорій, зокрема- діти сироти, діти, які потрапили в складні життєві обставини, позбавлені батьківського піклування, діти учасників АТО, діти учасників бойових дій ЗСУ та територіальної оборони, внутрішньо переміщені діти, також діти, котрі знаходяться на диспансерному обліку і діти з будинків сімейного типу.

Для дозвілля дітей оздоровчий заклад забезпечений необхідним спортивним інвентарем, в тому числі 4–ма тенісними столами, гімнастичним залом, баскетбольним майданчиком, міні футбольним стадіоном.

Проводяться різні конкурси, вікторини, показ кінофільмів тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора