ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Створення добровільних пожежних команд у громадах допоможе захистити домівки людей від вогню та зберегти життя прикарпатців

Дата: 15.06.2022 10:48
Кількість переглядів: 92

 

На Прикарпатті функціонують 34 підрозділи місцевої пожежної охорони, а також є 5 підрозділів добровільної пожежної охорони. В умовах сьогодення їхня робота є дуже потрібною, тому важливо, щоб кожна територіальна громада мала подібні підрозділи. Через недостатнє фінансування на утримання штату вогнеборців, слід акцентувати увагу на створенні саме добровільних бригад, які своєчасно реагуватимуть на виклики та боротимуться з пожежами.

Про це у вівторок, 14 червня, йшлося під час наради із головами територіальних громад області, яку провела голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук. Захід відбувся на базі добровільної пожежної команди, що функціонує у Дубовецькій громаді.

«Створення добровільних пожежних команд у громадах допоможе захистити домівки людей від вогню та зберегти життя прикарпатців, - підкреслила Світлана Онищук. – Тож закликаємо громади наслідувати приклад Дубовецької громади, щоб убезпечити людей та майно».

За словами начальника управління Державної служби надзвичайних ситуацій в області Володимира Чернецького, на сьогодні існує потреба у функціонуванні ще 50 таких команд. Це дозволить оперативно прибувати вогнеборцям на місце пожежі та своєчасно гасити вогонь.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора