ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Святу Трійцю у Дуконському монастирі вперше Божественна Літургія звучала українською мовою.

Дата: 14.06.2022 10:00
Кількість переглядів: 125

 Фото без опису

З нагоди Престольного свята Святої Трійці у монастирі, який розташований на полонині Дуконя Зеленської територіальної громади на висоті 1434 м. відбулися святкові Богослужіння священнослужителями Православної Церкви України.

У Святковій Божественній Літургії взяли участь голова районної військової адміністрації Василь Бровчук, голова районної ради Юрій Філипчук, голова Зеленської територіальної громади Володимир Феркаляк, голова Білоберізької громади Дмитро Іванюк, директор «ННП Верховинський» Михайло Нечай, парафіяни Зеленської Верховинської та Білоберізької громад.

Голова РВА Василь Бровчук у своєму виступі привітав священослужителів та прихожан, котрі подолали довгий шлях і взяли участь у святковій літургії. «Дякую всім, хто зміг прибути сюди, всім хто долучився і підтримав як фінансово так і духовно. Ми спільно змогли помолитися в цій святині. Сподіваюся Бог почує наші молитви і війна закінчиться нашою перемогою. Молімося за тих хлопців які загинули за Україну, за тих хлопів які зараз воюють . Хай Свята Трійця принесе всім нам мир. Перемога буде за нами. Слава Україні!» Сказав Василь Петрович.

Варто зазначити, що Богослужіння у Дуконському монастирі, приурочені до Престольного свята, тривали три дні

Для духовенства Верховинського благочиння Коломийської Єпархії та парафіян району це знакова подія, адже за роки існування монастиря священнослужителі ПЦУ відправили молебень та здійснили чин Малого освячення Святої води рідною мовою.

На головній дзвіниці, що на території монастиря встановили державний прапор.

Хай величне свято Святої Трійці принесе мир і спокій в нашу державу.

Нехай молитви завжди будуть почуті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора