ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Богдан Футерко зустрівся з головою Асоціації «ІТ Ukraine»

Дата: 03.06.2022 10:39
Кількість переглядів: 133

 

 

 Нещодавно в місті Чернівці відбулася зустріч заступника голови обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Богдана Футерка з виконавчим директором Асоціації «ІТ Ukraine» Констянтином Васюком.

Асоціація «ІТ Ukraine» є найбільшим національним об’єднанням ІТ-компаній в Україні, що консолідує інтереси як і бізнесу, так і держави, а також міжнародних партнерів задля розвитку ІТ-індустрії в країні. Своєю місією вбачає – забезпечити зручні умови для сталого розвитку сфери інформаційних технологій в нашій державі. На сьогодні Асоціація представляє інтереси більше 77 000 айтівців.

Богдан Футерко зауважив, що на даний час Україна переживає складний період, тому необхідно розвивати ІТ-галузь, як провідну сферу для економічної стабільності країни. Акцентуючи на інноваційності в технологічній та ІТ-індустрії, ми можемо досягти великих результатів спільно. Робота ІТ-кластерів, ІТ-компаній та ІТ-асоціацій поруч з міжнародними ІТ-компаніями створить нові можливості співпраці та об’єднання зусиль для запобігання викликів та реалізації поставлених цілей.

Під час спілкування обговорили перспективи створення ІТ-парку на території Івано-Франківської області, розвиток та модернізація системи вищої освіти та інших можливостей навчання ІТ фахівців, проблемні питання у діяльності ІТ-компаній та спільні кроки для їх вирішення, релокацію ІТ-бізнесу, стан та перспективи, гранти та проєкти, дотичні до цифровізації.

У зустрічі взяли участь начальник управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації облдержадміністрації Ігор Фіняк та позаштатний радник голови обласної державної адміністрації з питань міжнародного співробітництва та міжрегіонального партнерства Геннадій Микитка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора