ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Завдяки сучасному медичному обладнанню маємо змогу якісно і вчасно лікувати і прикарпатців, і внутрішньо переміщених осіб

Дата: 03.06.2022 09:54
Кількість переглядів: 117

 


Сьогодні голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук, заступниця голови ОДА Людмила Сірко, народний депутат України Олег Марусяк, директор департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Дмитренко зустрілися з керівниками  закладів охорони здоров’я Прикарпаття. Лікувальним закладам області передали 15 реанімаційних моніторів. Це обладнання дуже важливе для надання інтенсивної медичної допомоги, роботи реанімаційних відділень лікарень. Також його використовуватимуть  у машинах екстренної медичної допомоги. 

Важливо, що це обладнання забезпечуватиме моніторинг пацієнтів у післяопераційний період. А також за його допомогою можна визначати тиск, пульс, ситурацію та усі зміни в організмі пацієнта. Монітори, які закуплені за кошти державного бюджету, будуть направлені у десять лікувальних закладів  Прикарпаття.  Ціна одного монітора складає 141 тисяча гривень.

Очільниця області зауважила, що найголовнішим завданням обласної військової адміністрації у військовий час, який є дуже складним для нашої держави, -  це  об’єднати усіх українців  заради спільної перемоги.

«Нам необхідно закумулювати усі зусилля задля того, щоб максимально забезпечити наших військових та внутрішньо переміщених осіб усім необхідним . Важливим є також   і розвиток медичної галузі нашої області. Лікувальні заклади Івано-Франківщини потребують особливої уваги, тому забезпечити їх сучасним обладнанням, медикаментами та загалом, створити необхідні медичні резерви, - наголосила Світлана Онищук. -  Ми розуміємо, що війна продовжується. Є дуже багато поранених, які приїжджають із тих областей, де ведуться бойові дії і потребують саме нашої підтримки.  Все можливе і неможливе, робимо для того, щоби був стратегічний запас необхідних медичних препаратів».

Посадовиця розповіла про співпрацю  із міжнародними партнерами, донорами, благодійними фондами  та про роботу двох обласних штабів, зокрема,  штаб, який працює із внутрішньо перемішеними особами та гуманітарний, які працюють над зібранням необхідної допомоги для переселенцям, Збройним силам України та тим областям, де ведуться бойові дії. 

«До нашої області сьогодні надійшло п’ятсот тонн продуктів харчування від наших колег із Польщі. Це сприяє створенню запасів цих продуктів для організації волонтерської роботи . Зараз ми допомагаємо тим областям України, де ведуться бойові дії. Щодня вивчаємо потреби наших територіальних громад , кожної внутрішньо переселеної особи і відповідно допомагаємо їм, залучивши міжнародних донорів. Ми повинні бути милосердними, наша область має найголовніше - мирне небо, то ж вона  буде годувальницею нашої держави!», - підкреслила Світлана Онищук.

Фото за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора