ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Підтримка українських воїнів – це надважливо сьогодні

Дата: 31.05.2022 15:55
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

Одним із важливих напрямків роботи є надання якісних послуг нашим захисникам та підтримка їх родин. Тож у Верховинській районній військові адміністрації відбулась зустріч із родинами загиблих захисників України, які віддали свої життя, боронячи незалежність нашої країни у війні з російським агресором..

Розпочався захід із вступного слова першого заступника голови районної військової адміністрації Світлани Уршеджук, яка висловила слова підтримки та співчуття всім присутнім членам родин загиблих захисників. Також Світлана Ярославівна подякувала жінкам за жертовність та наголосила, що подвиг їхніх дітей, чоловіків назавжди вписано золотими літерами в історію України, історію нашого краю.

Згодом усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих.

Щодо роботи з родинами загиблих під час військової агресії російської федерації проти України розповів начальник відділу в Івано-Франківській області Міністерства у справах ветеранів України Володимир Веркалець, який детально роз’яснив Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Обговорили важливе питання встановлення відповідного статусу члена сім’ї загиблого у війні.

Фахівець департаменту соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації  Надія Лесів проінформувала присутніх щодо державних регіональних програм підтримки сімей загиблих та відповідних соціальних виплат.

Про постанову Кабінету Міністрів України №168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану» доповіла головний спеціаліст командування Верховинського РТЦК та СП Марія Сухарчук. Яка надала відповідну інформацію щодо алгоритму дій для отримання виплат та хто наділений таким правом, відповідно до даної постанови.

Також на зустрічі був присутній директор громадської організації «Івано-Франківська обласна спілка членів сімей загиблих, померлих та безвісти зниклих» Степан Чомко. Який поділився досвідом діяльності організації та планами на майбутнє. Закликавши всіх присутніх долучатись до спільної роботи задля збереження пам’яті загиблих захисників.

На завершення заходу присутні ставили запитання та спілкувались у форматі «питання-відповідь».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора