ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: 6158 осіб із числа внутрішньо переміщених сьогодні потребують працевлаштування

Дата: 27.05.2022 11:00
Кількість переглядів: 129

 

Про це сьогодні під час онлайн-наради з питань працевлаштування внутрішньо переміщених осіб на підприємствах Івано-Франківщини повідомила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук. Керівниця області підкреслила, що на Прикарпаття із зони бойових дій через російську агресію прибуло понад 143 тисячі внутрішньо переміщених осіб.

"Ми всі докладаємо максимум зусиль аби допомогти цим людям. Зокрема, за підтримки Координаційного штабу для тимчасово переміщених осіб, який, до слова, визнаний одним із найкращих у нашій державі, їх поселяють, надають ліки і медичну допомогу, забезпечують найнеобхіднішими речами, - розповіла Світлана Онищук. - Однак ми розуміємо, що багато людей змушені залишитися на Прикарпатті на тривалий час, адже їм просто нікуди повертатися. Тому маємо допомогти цим людям працевлаштуватися".

Фото без опису

За словами очільниці області, сьогодні 6158 людей із числа внутрішньо переміщених осіб потребують працевлаштування. Зокрема, у Івано-Франківському районі кількість таких людей складає 1534, Надвірнянському - 1519, Коломийському - 1454, Калуському - 607, Косівському - 810, Верховинському - 233.

Фото без опису

Зазначимо, що за період війни до обласної служби зайнятості звернулися 2120 осіб з числа вимушено переселених осіб. З них – надано статус безробітного і призначено виплату допомоги по безробіттю 680 особам. Працевлаштовано 333 людини.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора