ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Щоденно працюємо над тим, щоб у кожного, хто прибув на Прикарпаття, був дах над головою

Дата: 26.05.2022 10:40
Кількість переглядів: 111

 

Від початку повномасштабної війни на Івано-Франківщину прибуло вже 143 386 людей із зони бойових дій. Понад 140 тисяч офіційно зареєструвалися та отримали довідки, які підтверджують статус внутрішньо переміщених осіб. За підтримки Координаційного штабу для тимчасово переміщених осіб їх поселяють, надають медикаменти і забезпечують речами першої необхідності.

 

Однак до обласної державної адміністрації продовжують надходити звернення від Запорізької та Одеської областей щодо прихистку людей на території Івано-Франківської області. Серед них є багато соціально вразливих категорій, які потребують особливого догляду та підтримки. Тож виникає необхідність у створенні нових ліжко-місць у закладах соціальної сфери, зокрема, лікарнях, територіальних центрах та пансіонатах. «Ми щоденно працюємо над тим, щоб у кожного, хто прибув на Прикарпаття, був дах над головою не лише на короткий термін, а й для тривалого проживання.

Фото без опису

Розуміємо, що більшість людей немає куди повертатися, адже їхні домівки зруйновані, - зазначила під час зустрічі із представниками Офісу управління ООН з обслуговування проєктів в Україні (ЮНОПС) голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук. – Сьогодні ми відчуваємо неабияку відповідальність за долю людей, котрі постраждали від війни, тому нашим обов’язком є створення для них належних умов проживання».

Під час спілкування керівниця області розповіла іноземним гостям про співпрацю із міжнародними благодійними організаціями щодо покращення умов проживання внутрішньо переміщених осіб на Прикарпатті, проаналізувала потенційні можливості для створення нових місць для поселення соціально незахищених верств населення.

Фото без опису

Йшлося про лікарні, хоспіси та пансіонати, в яких, за умови проведення у них косметичних ремонтів, заміни санвузлів та систем опалення, можна буде поселити паліативних хворих, а також сім’ї соціально вразливих категорій.

«Обласна державна адміністрація активно працює із міжнародними організаціями та фондами задля покращення умов проживання внутрішньо переміщених осіб, - наголосила Світлана Онищук. – З початку вересня ми зацікавлені у відновленні навчального процесу у закладах освіти, тож повинні надати для людей, котрі наразі проживають у школах та садочках, нові приміщення, в яких вони зможуть проживати тривалий час».

Більше фото за посиланням.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора