ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення голови обласної військової адміністрації Світлани Онищук з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій

Дата: 16.05.2022 10:00
Кількість переглядів: 138

 

Фото без опису

15 травня в Україні – День пам’яті жертв політичних репресій.

Щороку, у третю неділю травня, в Україні вшановують пам’ять невинно убієнних, які загинули лише через те, що любили Україну.

У цей день нас об’єднує пам’ять про трагічні події в історії нашої країни, коли тисячі людей були безпідставно звинувачені у злочинах, відправлені на заслання та позбавлені життя. Кажуть, що час лікує душевні рани, але рани у серці України, пов’язані із репресіями комуністичного режиму, загоїти неможливо. Вони завжди нагадуватимуть про те, що репресіям піддавались усі, хто був свідомим українцем і не боявся відстоювати власні переконання.

З руїн тоталітарних імперій народилася Україна. Це – спільна перемога і велика заслуга всього українського народу. Це - перемога наших предків, перемога усіх, хто боровся за свободу Батьківщини, перемога тих, хто став жертвою терору і репресій, це перемога нашого покоління, яке відстояло Майдан і нині боронить кожен сантиметр української землі .

Сьогодні московія чинить нові репресії до українського народу, окупувавши наші землі. Рашисти розбили українські міста і села, замордували сотні цивільних людей, забрали життя наших воїнів-захисників.

Але ми переможемо, і наша перемога – вічна!

 

Голова обласної військової

державної адміністрації                                    Світлана Онищук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора