ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Книга, українське слово та культура - це наша броня у боротьбі проти підступного ворога

Дата: 13.05.2022 10:09
Кількість переглядів: 106

 

Сьогодні голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук завітала до Музею визвольної боротьби імені Степана Бандери, щоб долучитися до ініціативи, яка покликана поповнити книгозбірні Чернігівської області українською книжкою, які були знищені окупантами.

Фото без опису

Для Чернігівської обласної бібліотеки керівниця Прикарпаття передала літературу, яка була надрукована та закуплена у рамках виконання регіональної цільової програми книговидання за кошти обласного бюджету. Серед книг - і класика, і історичні твори, такі як «Євген Коновалець та його доба», «Січові стрільці в боротьбі за державність», «Похід Больбочана на Крим», «Сибірська Голгофа Західної України у ХХ столітті», «Причинки до історії Української революції», а також інші видання західноукраїнських письменників, філософів та істориків. Усього 22 видання загальною кількістю майже 400 примірників.

Фото без опису

«Історію визвольної боротьби з окупантами ми вивчаємо, насамперед із книг, які є своєрідною духовною скарбницею нашого народу, - підкреслила Світлана Онищук. - Слово, сказане рідною мовою, книга, в якій правдива історія рідного народу – в усі часи були зброєю нації. Саме тому, напевно, рашистські загарбники, які напали на нашу землю, першочергово знищували книги, спалюючи українські підручники, руйнуючи книгозбірні. Саме так було на Чернігівщині, яка зазнала нападу російської орди. Тож, сьогодні ми повинні об’єднатися та допомогти регіону відновити фонди книгозбірень, щоб українська книжка була доступною усім».

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора