ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Прикарпаття надійшла допомога для внутрішньо переміщених осіб від міжнародної організації з міграції ООН

Дата: 06.05.2022 10:37
Кількість переглядів: 139

 


За ініціативи обласної організації «Просвіта» на Прикарпаття надійшла гуманітарна допомога від міжнародної організації з міграції, яка входить до системи ООН. 6500 матраців та 1900 кухонних наборів для вимушених переселенців було роздано в Івано-Франківському ліцеї імені В’ячеслава Чорновола територіальним громадам області, у відповідності до їх запитів та потреб. Про це розповіла заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко.

Заступник голови обласної організації  Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка  Михайло Січка зазначив, що задля отримання необхідної допомоги для переселенців від МОМ ООН організація співпрацювала із обласною військовою адміністрацією та  територіальними громадами регіону. Також ефективно вирішилися й питання логістики цього необхідного гуманітарного вантажу. Очікуються інші поставки допомоги від цієї міжнародної організації, адже є нагальна потреба й у продуктових наборах.

«Зараз на Прикарпатті проживають понад 140 тисяч внутрішньо переміщених осіб.  Більшість їх облаштували у приватному секторі. Однак, у територіальних громадах біженців також прихистили у приміщеннях дитячих садочків та шкіл. Сьогодні постає питання про відновлення навчального процесу. Ми працюємо над об’єктами проживання,  де для переселенців забезпечуватимуться комфортабельніші умови життя», -  зауважила Людмила Сірко.

Важливо, що обласною військовою адміністрацією організовано роботу Координаційного штабу по розміщенню внутрішньо переміщених осіб, де у штабі опрацьовується питання щодо збільшення ліжко-місць для переселенців, потреби у забезпеченні біженців продуктами харчування та побутовою технікою.

«Налагоджена робота із міжнародними громадськими організаціями, фондами та спільнотами у теперішній нелегкий для України час. Дякую нашим партнерам за підтримку, допомогу та ефективну співпрацю», - наголосила посадовиця.

Фото за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора