ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В облдержадміністрації обговорили питання організації роботи захисту прав внутрішньо переміщених осіб

Дата: 02.05.2022 10:16
Кількість переглядів: 147

 

Увесь цивілізований світ допомагає Україні долати виклики, які постали перед нашими громадянами у зв’язку з військовою агресією росії.

Сьогодні заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Людмила Сірко взяла участь в онлайн-зустрічі з представниками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та її виконавчими партнерами в Івано-Франківській області - Міжнародним фондом охорони здоров'я та навколишнього середовища «Регіон Карпат NEEKA» та ГО «Крим SOS».

Обговорили питання організації роботи задля порятунку життів, захисту прав біженців та вимушено переміщених осіб. В Івано-Франківську уже розпочав роботу Центр реєстрації та надання екстреної грошової багатоцільової допомоги внутрішньо-переміщеним особам. Ця програма організована УВКБ ООН спільно з МФОЗНС «Регіон Карпат NEEKA». У її рамках протягом трьох місяців переселенці та члени їх родин зможуть звернутися у центр для отримання грошової допомоги. Щомісячно одна людина зможе отримувати 2 220 гривень.

У першу чергу допомога надаватиметься вразливим категоріям переміщених осіб: батьки одинаки, сім’ї, у яких більше двох дітей, люди похилого віку, особи з інвалідністю, а також родини, де є особи з особливими потребами.

Людмила Сірко відзначила, що на Прикарпатті уже перебувають 139 тисяч 197 вимушено переміщених осіб. Посадовиця окреслила потреби області в отриманні грошових надходжень для допомоги особливо потребуючим громадянам. За її словами, в область прибула значна кількість вразливих категорій – діти з інтернатних установ, особи з інвалідністю, перестарілі, особи, які потребують сторонньої допомоги, малозабезпечені сім’ї.

За її словами, в Івано-Франківській тергромаді до кінця цього тижня діятимуть два таких центри реєстрації, а інші два вже діють у Коломийському районі. Також ішлося про досвід роботи фронт-офісів цих представництв, розроблення логістики на території області.

«Найближчим часом ми плануємо у співпраці виконавчим партнером УВКБ ООН- громадською організацією «Крим SOS» відкриття аналогічного центру в Снятині. Крім того, запланована діяльність центрів у Рогатині, Бурштині та Городенці, - зазначила Людмила Сірко. – Наші гуманітарні партнери співпрацюють з обласною військовою адміністрацією для ефективної надання допомоги внутрішньо переміщеним особам».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора