ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В ОДА відбувся пресбрифінг щодо профілактики інфекційних захворювань та проведення імунізації

Дата: 29.04.2022 10:41
Кількість переглядів: 149

 

Фото без опису

«27 квітня ми відзначаємо  світовий День імунізації. У зв’язку з бойовими діями цей рік є нелегким випробуванням для нашої країни. Цьогоріч Україна не стала винятком. Ми будемо говорити про вакцинацію й захист дорослих і дітей від інфекційних захворювань. У нашій країні зменшилася захворюваність на COVID-19, але все ж таки  вона є. Щодня проводимо тестування на наявність цієї хвороби та, на жаль, є й позитивні результати», - про це розповіла експерт з дитячої імунології департаменту охорони здоров’я ОДА Галина Бенько, під час пресбрифінгу, який відбувся вчора в обласній військовій адміністрації.

Йшлося про важливість проведення другої та третьої доз вакцинації від COVID-19 , імунізацію тимчасово переселених людей, дотримання календаря щеплень задля ефективної профілактики інфекційних хвороб серед дітей.

«Дітки вакцинуються від десяти інфекційних хвороб, що прописано у Державному календарі профілактичних щеплень. Вони отримують захист від кашлюка, дифтерії, правцю, поліомієліту, вірусного гепатиту В, туберкульозу, хіб-інфекції, кору, паротиту та краснухи. Задля цього консультуються зі своїми сімейними лікарем та педіатрами. У час війни особливу увагу треба звернути на те, що  дорослі також мають бути вакциновані проти правцю та гепатиту В», - зазначила Галина Бенько.

На пресбрифінгу наголошувалося на забезпеченості вакцинами, як на державному, так і на приватному рівнях.

На завершення брифінгу Галина Бенько також зауважила, що дуже важливо берегти своє здоров’я, задля того, щоб мати довге та якісне життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора