ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як проекти ЄС допомагають Україні в умовах російської агресії

Дата: 15.04.2022 10:25
Кількість переглядів: 146

 

 

 

Фото без опису

До російського вторгнення 24 лютого 2022 року в Україні діяло понад 200 проектів, які фінансуються ЄС. Вони охоплювали широкий діапазон секторів, регіонів і міст, які підтримували програму реформ країни. З початку війни Група Єврокомісії з підтримки України разом із Представництвом ЄС в Україні та проектами ЄС, які працюють в країні, відреагували на російську агресію. Вони швидко перепрофілювали свою діяльність в умовах гуманітарної кризи та масового переміщення населення.

Платформа EU NEIGHBOURS east створила спеціальну сторінку, де зібрана інформація про перепрофілювання проектів в Україні: https://euneighbourseast.eu/uk/standwithukraine/euprojects/

Фінансування ЄС на суму до 200 мільйонів євро, яке спочатку передбачалося для роботи проектів, перенаправили на тисячі заходів, які допомагають Україні під час війни. Це надання предметів першої необхідності, створення притулків, забезпечення ліками та медичним обладнанням, підтримка українських біженців, громадянського суспільства, ЗМІ, підприємців, державних службовців та багатьох уразливих груп.

Нова веб-сторінка тепер містить інформацію про перепрофілювання проектів в Україні та їх дії у таких сферах:

  • Невідкладна допомога та підтримка біженців
  • Підтримка бізнесу
  • Підтримка ЗМІ та громадянського суспільства
  • Інша підтримка

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора