ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З перших годин вторгнення росії в Україну ІТ-компанії Прикарпаття долучилися до боротьби з ворогом

Дата: 11.04.2022 10:13
Кількість переглядів: 136

 

 

З перших днів війни українські фахівці у ІТ-галузі почали активно використовувати технології для опору і протидії російській пропаганді. Виключенням не стали і прикарпатські ІТ-компанії, – зазначає на своїй сторінці у Facebook голова Івано-Франківської облдержадміністрації Світлана Онищук.

ІТ-фахівці розповідають, що протягом перших 48 годин після вторгнення було створено десятки, якщо не сотні, ініціатив від так званої ІТ-армії.

Війна внесла корективи і в буденну роботу ІТ-спеціалістів. Зараз одні компанії переходять у військовий режим роботи, а інші намагаються продовжити вести справи, бо саме так можуть фінансувати свої операції, платити заробітну плату і сплачувати податки.

Івано-Франківські ІТ-компанії приймають своїх колег з тих областей, де тривають активні бойові дії, надають їм житло та забезпечують робочими місцями.

Про це йшлося на зустрічі з членами правління Івано-Франківського ІТ-кластеру. Було обговорено нагальні проблеми та виклики, які постають перед ІТ-спільнотою.

«Нам вкрай необхідно тримати оборону на всіх фронтах, зокрема й інформаційному. Індустрія технологій відіграє зараз важливу роль, і ця роль стане ще більшою під час відбудови країни після війни», – переконана Світлана Онищук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора