ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Щодо організації розміщення внутрішньо переміщених осіб та надання гуманітарної допомоги у Верховинському районі

Дата: 09.04.2022 11:13
Кількість переглядів: 322

Фото без опису

Верховинщина  продовжує бути надійним  тилом та надавати прихисток нашим громадянам.  Ми докладаємо максимум зусиль, щоб люди були  забезпечені  усім  необхідним. У  цьому активно допомагають волонтери  та  громадські організації. Робимо усе заради нашої спільної перемоги.

Від початку війни у Верховинському районі було заселено у заклади  приватного сектору та соціальну сферу 10225 тимчасово переміщені особи. Станом на сьогодні на території району  перебуває 5442 особи,   з них 4116 осіб зареєстровані у Верховинській територіальній громаді, 913 -  у Білоберізькій, та 413 осіб у Зеленській громаді.

На даний час управлінням соціального захисту РДА,  ЦНАПами та старостинськими округами територіальних громад здійснюється реєстрація внутрішньо переміщених осіб для отримання ними довідки про взяття  на облік ВПО,  щоб мати змогу надавати соціальну допомогу таким людям. Станом на 09.04.2022 року на території району 3768 особи отримали довідки ВПО.

У Верховинському районі здійснюється поселення тимчасово переміщених осіб в установи соціальної сфери.

На даний час у Верховинському районі  21 заклад -  642 місця соціальної сфери (амбулаторії, ліцеї, гімназії)  облаштовано для прийняття внутрішньо переміщених осіб. В 12 закладах вже проживає  215 осіб.  Та ще 427 місць залишають резервними.

Загалом у закладах освіти облаштовано спальні місця, виготовлено ліжка,  придбано матраци, постільну білизну і інше. Нагальна потреба залишається у побутовій техніці, зокрема   6 пральних машин, 10 холодильників та  10 електроплит, це дозволить  забезпечити належні умови для проживання внутрішньо переміщених осіб у закладах соціальної сфери. Також є потреба у продуктах харчування.

 Також відкрито соціальний пункт тимчасового перебування переселених осіб на базі Кривопільського ліцею (де можна зупинитися на нічліг).

У територіальних громадах створено 13 пунктів видачі гуманітарної допомоги, в яких внутрішньо переміщені особи можуть отримати одяг, продукти харчування, засоби гігієни

В районі сформований волонтерський штаб «Команда волонтерів Верховинщини», з організації та  надання гуманітарної, психологічної та фізичної допомоги переселенцям. До його складу входять не лише представники Верховинської районної військової адміністрації, а й представники громадського сектору, зокрема волонтери. З волонтерськими організаціями укладено меморандуми про співпрацю. Відповідно налагоджено взаємодію щодо постачання гуманітарної допомоги на територію Верховинської районної військової адміністрації відповідно до існуючих потреб, в тому числі з-за кордону.

Також на Верховинщину надходять гуманітарні вантажі з-за кордону, оокрема: Румунії, Польщі, Франції, Німеччини, Каталонії.

Також направлено  вантажівки з з гуманітарною допомогою  для інших областей , районів та міст, зокрема, Житомир, Черкаси,Харків, Червоноград, Чернігів, Ізюм, Київ, Миколаїв, Бородянка, Попасне.

Для ЗСУ  на передову передано  автомобілі  та відправлено вантажівки з продуктами харчування медикаментами та речами першої необхідності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора