ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Честь і шана українським добровольцям, які беруть активну участь у нинішній російсько-українській війні, захищають країну від визволителів, «руського мира» і здобувають перемогу кров’ю і потом!

Дата: 14.03.2022 11:51
Кількість переглядів: 175

   

 

Фото без опису

Честь і шана українським добровольцям, які беруть активну участь у нинішній російсько-українській війні, захищають країну від визволителів, «руського мира» і здобувають перемогу кров’ю і потом!

14 березня відзначається День українського добровольця. Саме в цей день 2014 року був сформований перший українській добровольчий батальйон. З Майдану перші добровольці відправилися на тренувальну базу в Нових Петрівцях, що під Києвом.

Свято установлено 17 січня 2017 року Верховною Радою України для вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Ця подія вважається по всій Україні початком масштабного добровольчого руху. Додамо, що феномен добровольчого чину здавна притаманний українцям.

Завдяки їх мужності Україні вдалося вистояти на початку воєнних дій, коли регулярна армія ще не була повністю готова до оборони країни.

Навесні 2014 року була зафіксована рекордна явка у військкомати держави. Люди приходили самі, не чекаючи на отримання повістки. Інші – чоловіки й жінки самоорганізувалися в батальйони й вирушали на Схід. Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію. Українські добровольці стали гордістю українського народу та водночас головним болем кремлівських посіпак.

Дякуємо і шануємо тих, хто став на захист незалежності, суверенітету і територіальної цілісності держави від самого початку російської агресії. Вічна пам’ять полеглим і слава тим, хто продовжує боротьбу.

????????????????????????

Слава Україні!

Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора