ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Поліція Івано-Франківщини нагадує про посилення відповідальності за мародерство

Дата: 10.03.2022 10:19
Кількість переглядів: 176


   Фото без опису

Минулого тижня Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за мародерство» (законопроект № 7124).

Відтак, підвищено з трьох до п’яти років мінімальну межу покарання у виді позбавлення волі за мародерство (ст. 432 Кримінального кодексу України). Максимальне покарання за мародерство - до десяти років позбавлення волі.

Також склади злочинів, передбачені ст. 185 (Крадіжка карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років), 186 (Грабіж карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років), 187 (Розбій карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна), 189 (Вимагання, карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна), 191 (Привласнення, розтрата майна карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років) Кримінального кодексу України, доповнено кваліфікуючою ознакою – вчинення в умовах воєнного або надзвичайного стану і будуть кваліфікуватись за ч. 4 відповідних статей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора