ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Верховинці вшанували День Героїв Небесної Сотні

Дата: 18.02.2022 15:14
Кількість переглядів: 194

 

   Фото без опису

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

«Небесна Сотня» — прийнята в Україні назва загиблих 104 протестувальників, які мали безпосередній стосунок до ідеї та акції Євромайдану (Революції Гідності) у грудні 2013 — лютому 2014 року.

Напередодні 8 річниці Дня Героїв Небесної Сотні, сьогодні 18 лютого у селищі Верховина біля Стели Героїв Небесної Сотні відбулися заходи, присвячені пам´ятному дню в історій сучасної України.

У Віче до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні взяли участь голова районної державної адміністрації Василь Бровчук, голова районної ради Юрій Філипчук, заступниця голови селищної ради Оксана Чубатько, священнослужителі, керівники установ та організацій, учнівська молодь.

Під звучання Державного Гімну України розпочався захід. Священнослужителі району відправили молебень за всіма загиблими, за волю України та помолилися за мир і спокій у нашій державі.

Представники влади поклали квіти до Стели Героїв Небесної Сотні на честь загиблих жителів Верховинщини.

У своєму виступі голова районної державної адміністрації Василь Бровчук зазначив - «Сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих, хто, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини та вільне європейське майбутнє України, віддав своє життя під час Революції Гідності.

Небесна сотня – герої України. Вони не здавалися і боролися за кращу долю свого народу та незалежність України. Боролись до останнього подиху.

Подвиг Героїв свідчить, що лише об’єднавшись навколо спільних цінностей, ми зможемо розбудовувати Україну, яка, переживши не одне лихоліття, вибрала шлях єднання, розвитку та миру. Будьмо єдині !Слава Україні! Слава її Героям!»

На завершення прозвучали музичні та віршовані твори у виконанні народного колективу «Горицвіт» та юних талантів Верховинщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора