ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук зустріла в Івано-Франківську потяг єднання

Дата: 16.02.2022 16:39
Кількість переглядів: 391

 


 Фото без описуСьогодні, 16 лютого, у День єднання Івано-Франківщина зустріла «потяг єднання»  № 5/6 Маріуполь – Рахів, який долає найдовший пасажирський залізничний маршрут в Україні – 1806 км та з’єднує всю Україну залізничною колією. Він сполучає 12 областей. У складі поїзда нові вагони, які були збудовані у 2021 році вітчизняним виробником та придбані за кошти держбюджету в рамках реалізації програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

До Івано-Франківська поїзд прибув під звуки оркестру Національної гвардії України, який виконав Державний Гімн України. На залізничному вокзалі зустріла голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук.

Очільниця Прикарпаття записала на національному прапорі привітання до Дня єднання від жителів області та передала естафету Львівщині.

«Сьогодні ми об’єднуємо усю нашу державу, щоб продемонструвати всьому світові, що ми єдині та неподільні, - наголосила Світлана Онищук. – Лише разом ми здобудемо мир, подолаємо усі труднощі та зробимо нашу Україну сильною і заможною».

Загалом поїзд курсує через 12 областей України та робить зупинку на 15-ти станціях семи областей.

Сьогодні, 16 лютого, на поїзд реалізовано майже 400 квитків (заселеність становить 90 %). Окрім Івано-Франківська, прапор України, який подорожує країною у цьому поїзді, урочисто зустрічають у 14 містах і селах – Рахові, Квасах, Ясіні, Ворохті, Татарові, Яремчі, Львові, Білій Церкві, Кам’янському, Дніпрі, Запоріжжі, Волновасі, Маріуполі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора